Uleiul esențial Lavender (Lavandula angustifolia) are un parfum proaspăt, dulce, floral care este calmant și revigorant. Fiind unul dintre cele mai flexibile uleiuri esențiale, nu trebuie să lipsească din casă. Este excelent pentru relaxare înainte de ora culcării, însă are și proprietăți echilibrante care sunt perfecte pentru asigurarea unor efecte energizante și revigorante.
Lavanda este apreciată foarte mult pentru efectele sale benefice pentru piele și frumusețe. Omul de știință francez René Gattefossé a fost primul care a descoperit aceste proprietăți atunci când și-a ars puternic mâinile într-o explozie din laborator.
Probabil cel mai versatil dintre uleiurile esențiale, se pretează în special pentru afecțiuni ale pielii. Se poate aplica nediluat pe piele (inclusiv pe pielea bebelușilor) în caz de: plăgi, arsuri, cicatrici, eczeme/dermatite, înțepături de insecte, piele sau buze crăpate, arsuri de soare, iritații, alergii, dar și pentru a atenua simptomele de rău de mișcare, febra fânului sau îndepărtarea mătreții. Multă lume preferă mirosul de lavandă pentru împrospătarea hainelor sau contra moliilor, ori ca deodorant.
Este unul dintre cele mai des utilizate uleiuri esentiale. este un antihistaminic natural, oferind capacitatea de a-ţi curăța cavităţile respiratorii , perfect pentru folosirea in timpul reactiei alergice, calmeaza organismul, inhiba anxietatea si stimuleaza un somn profund, este calmant, liniștitor și poate fi folosit în multe scopuri. Cu toții știm despre efectele calmante ale lavandei și tocmai acest aspect face ca uleiul esențial de lavandă să fie unul de top pentru tratarea alergiior. În plus, este un antiinflamator și îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar împotriva alergiilor. Lavanda este de asemenea excelentă pentru erupțiile cutanate, așa că dacă alergiile sezoniere tind să îţi afecteze pielea, uleiul de lavandă poate fi cea mai bună alegere pentru tine.
Dacă utilizezi lavanda pentru a trata simptomele respiratorii, pune câteva picături în difuzorul tău și lasă-l să îţi cureţe pasajele nazale. Poate fi, de asemenea, amestecat cu un ulei purtător și apoi aplicat direct pe piele, dacă manifestaţi erupții cutanate. Se poate aplica pe obraji sau zonele din apropierea sinusurilor.
Difuzat, inhalat din palme sau aplicăm 1-2 maxim 3 pic in palme,le frecăm uşor şi cu palmele întindem pe pernă astfel încât vom inhala permanent si direct mirosul linistitor al lavandei pe perna , aduce relaxarea de are avem atat nevoie, relaxarea aduce un somn de calitate iar calitatea somnului inlatura stresu.
Aplicat direct pe piele sau în ulei de jojoba aduce strălucire tenului,elimină ridurile fine,estompează cearcănele şi petele maronii.
Uleiul esential de lavanda scade anxietatea, calmeaza sistemul nevos, fiind foarte utilizat in stres, depresie, insomnie.
Intrebuintari:
•il puteti purta permanent in trusa de ”prim ajutor”
•lovitura : aplicati o picatura de Lavandã si durerea trece
•linistire :inhalat din sticluta sau din palme
• arsuri : se aplică imediat pe locul afectat o cantitate suficienta pentru a linisti zona,se repeta des până dipare durerea
•întepaturile de insect: aplicat direct pe intepatura, calmeza
•improspatarea aerului: difuzat
•cicatrizant: aplicat direct pe taietura
•arsuri solare : se amestecă 20 pic cu 100-120 ml ulei presat la rece si se aplică pe zonele afectate sau direct din sticlă pe arsura
foarte bun relaxant adăugat în apa se baie dar nu direct,se amestecą cu 1-2 linguri de zahăr de cocos sau sare fără iod ,lapte vegetal şi apoi se adaugă în apa din cada.
Roxana,
Lavanda o folosesc înainte de somn, în cremele de față, direct pe tălpi sau pe pernă câte 2-3 picături sau o folosesc și în cadă 2-3 picături, în gelul de dus și chiar în șampon. Sunt foarte multumita si il recomand cu incredere.
RaspundeA fost util acest review?